Sandikli otelleri

Sandıklı Otelleri

Birbirinden lüks Afyonkarahisar Termal Otelleri'nin yanı sıra daha düşük bütçelerle konaklayabileceğiniz Sandıklı otellerine ve Sandıklı pansiyonlarına ev sahipliği yapan belde, bedenen ve zihnen yorgunluğunuzdan arınıp, huzur içinde tatilinizi yapabileceğiniz önemli duraklardan biri.




Hüdai Kaplıcaları

Sandıklı'ya yaklaşık 10 kilometre mesafede yer alan Hüdayi Kaplıcaları, yüzlerce yıldır bilinen ve termal banyo amacıyla kullanılan kaynağıyla Sandıklı'da gezilecek yerlerin başında geliyor. Tarih öncesi dönemlerden beri yerleşim yeri olan Sandıklı'daki Hüdayi Kaplıcaları, Frigyalılar Dönemi'nden itibaren kaplıcalarıyla önemli bir sağlık merkezi haline gelmiş. Hüdai Kaplıcaları'nda Bizans Dönemi'nden günümüze küçük bir kısmı ulaşan hamamın kalıntıları görülmeye değer.

Sıcaklığı 60 derecenin üzerine ulaşan Hüdayi Kaplıcaları, özellikle çamur banyosu ile ünlü. Kaplıca suyunun özelliklerinden yararlanmak isteyenler, banyo uygulaması ya da çamur banyosu gibi yöntemler kullanabiliyor. Hüdayi Kaplıcaları'na yakın pansiyonlar ve oteller, özellikle Ankara'ya yakın kaplıcaları tercih eden misafirlerle dolup taşıyor.

Akdağ Tokalı Kanyonu

Ahır Dağı, Bulkaz Dağı, Akdağ ve Kumalar dağları ile çevrili Sandıklı Ovası üzerinde yer alan Sandıklı, Anadolu'nun en eski yerleşim yerlerinden biri olarak hem tarihi hem de turistik açıdan görülmeye değer birçok hazine barındırıyor. Yalnızca termal kaynaklarıyla değil aynı zamanda doğal güzellikleriyle de bir cazibe merkezi olan Sandıklı'ya araçla yaklaşık 20 dakika mesafede yer alan Kocayayla ve Akdağ civarındaki Tokalı Kanyonu, doğa sporlarıyla ilgilenenler ve özellikle trekking severler için altın değerinde bir parkura sahip. 20 kilometrelik uzunluğa sahip olan Tokalı Kanyonu; trekking, dağcılık, rafting ve yayla turizmi faaliyetleri için adeta biçilmiş kaftan. Yaban Hayatını Koruma Alanı statüsü taşıyan Akdağ Tabiat Parkı'nda, 500'ü aşkın bitki türü yetişiyor. Bölgede mağara turizmi de önemli bir aktivite kolunu oluşturuyor. Tokalı Kanyonu'nun girişinde bulunan Kurtini Mağarası ve Oktur (Menteş) Mağarası da, bölgenin turizm kapasitesine katkı sağlayan coğrafi zenginlikler.

Yunus Emre Türbesi

Türk halk Edebiyatı'nın ve tasavvuf düşüncesinin en önemli temsilcilerinden biri olan Yunus Emre'ye duyulan sevgi ve saygının göstergesi olarak Anadolu'nun birçok bölgesinde Yunus Emre türbeleri yer alıyor. Bu türbelerden biri de Afyon Sandıklı'da yer alıyor. Yeniçay Köyü'nde yer alan Yunus Emre Türbesi'nin karşısında ise tasavvuf düşüncesinin önemli temsilcisi ve Yunus Emre'nin hocası olarak tanınan Taptuk Emre'nin Türbesi yer alıyor.

Sandıklı Hisar Kalesi ve Sandıklı Ulu Cami

Sandıklı'da görmeniz gereken önemli tarihi yapılardan biri olan Ulu Cami, Germiyanoğulları'ndan Bahaddin Ömer Bin Alaaddin tarafından Mimar Aydemir'e 1379 yılında yaptırılmış. Bölgenin nüfusu arttıkça bir mescitten camiye dönüştürülen yapı, Osmanlı Salnameleri olarak bilinen yıllıklarda Cami-i Kebir adıyla kayıt altına alınmış. Sandıklı'da Germiyanoğulları'ndan kalan bir diğer tarihi miras ise Sandıklı Hisar Kalesi. 1325 yılında Germiyan Beyi Çelebi Hüsameddin Yakub Bin Umur Bey tarafından Mimar Çoban'a inşa ettirilen kalenin yalnızca duvarları günümüze ulaşabilmiş. Kalenin dış kale kapısında bulunan kitabe ise Çavuş Camii'nin çeşmesinin yanında görülebilir.

Sandıklı'da Ne Yenir?

Afyon mutfağından izler taşıyan Sandıklı mutfağı, özellikle hamur işleri ve haşhaşlı lezzetleriyle dikkat çekiyor. Afyonkarahisar'da ne yenir sorusunun ilk cevabı kaymak olsa da yörede sucuk ve lokum üretimi de oldukça önemli bir yer tutuyor. Haşhaşlı börek, bükme ve haşhaşlı pide, Sandıklı'da tatmanız gereken lezzetlerin başında geliyor.

Sandıklı'ya Ne Zaman Gidilir?

İç Anadolu'nun sert kışlarının yaşandığı Afyonkarahisar'ı havaların ılık seyrettiği sonbahar ve ilkbahar aylarında ziyaret etmekte yarar var. Özellikle sonbaharın tadını Sandıklı Termal Otelleri'nde sıcacık suyun dinlendirici etkisiyle taçlandırabileceğiniz bir kaplıca tatili planlamak için acele edin.

Okunma Sayisi: 246